201909.13
0

FELHÍVÁS: XIV. Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia

in DH/Alma

A részvétellel csak nyerhetünk: tapasztalatot a kutatói munka írásában (és mindennel kapcsolatban, ami ezzel jár), valamint előadásában, fejleszthetjük vitakészségünket, rengeteg jó tanácsot kaphatunk a zsűritől, az életrajzban is feltüntethető (a munkáltatóknál csak plusz pontot jelent) és remek élményekkel gazdagodhatunk a programok által.

66028857_2767639133263971_1174091849380397056_o

Az FTDK (http://archivum.diakhalozat.sk/service/ftdk/) egy rendkívüli és egyedülálló esemény Felvidéken, mivel fiatal kutatók, egyetemisták találkozásának a helyszíne. Egy olyan rendezvény, amin a felvidéki magyar értelmiség találkozik nem csak egymással, de több, a szakterületükön elismert személyiséggel is. Kiváló színtér ez tehát a kapcsolatok építésére, melyek akár az egész életünket meghatározhatják.

A részvételhez szükséges egy kutató munka, egy tanári ajánlás (amennyiben az egyetemen nincs intézményi forduló), és természetesen az elszántság, a bátorság is elmaradhatatlan. A munkával kapcsolatos követlemények az OTDK – Országos Tudományok Diákköri Konferencia – oldalán (http://otdk.hu/) találhatók, minden szakterülethez specifikus leírással.

A konferenciára (http://archivum.diakhalozat.sk/2019/07/05/jon-a-xiv-felvideki-tudomanyos-diakkori-konferencia/) nevezni az http://ftdk.ujs.sk/ weboldalon lehet regisztrációval, majd a munka feltöltésével. A regisztráció határideje szeptember 18., a munkát szeptember 25-ig lehet feltölteni. Maga a kutatói munka lehet magyar, de idegen nyelvű is, utóbbi esetben egy magyar összefoglaló szükséges, valamint a konferencián az előadás nyelve kötelezően magyar.

Idén az Diákhálózat (DH) az SZMTDT (Szlovákiai Magyar Tudományos Diákköri Tanács) és a HTDK (TDK Határok Nélkül) program támogatásával egy szakfordítási ösztöndíjpályázatot írt ki, melyről a DH weboldalán olvashatnak az érdeklődők (http://archivum.diakhalozat.sk/2019/07/09/felhivas_tdk_szakforditasi_osztondij/). Lehetőséget nyújtunk a Szlovákiában és Csehországban tanuló diákoknak arra, hogy szlovák/cseh/angol nyelven írt munkájukat lefordíthassák anyanyelvükre, amihez mi támogatást és segítséget nyújtunk. Célünk az ösztöndíjjal a hallgatók motiválása és segítése, hogy anyanyelvükön is kibővítsék szakterminológiájukat és képesek legyenek az aktív kommunikációra magyar nyelven a szakmájukban.

A részvétellel csak nyerhetünk: tapasztalatot a kutatói munka írásában (és mindennel kapcsolatban, ami ezzel jár), valamint előadásában, fejleszthetjük vitakészségünket, rengeteg jó tanácsot kaphatunk a zsűritől, az életrajzban is feltüntethető (a munkáltatóknál csak plusz pontot jelent) és remek élményekkel gazdagodhatunk a programok által. Ez az a tudományos érdekeltségű rendezvény, ahol új barátságok alakulhatnak ki és nem mellesleg komoly tárgyi és pénzügyi jutalomban is részesülhetünk. Mindemellett az FTDK-n elért helyezés egyenes utat nyit a magyarországi OTDK felé, ahol az eddigi nyereményeinket hatványoztathatjuk minden téren.

Bárhogy is nézzük, az FTDK (https://www.facebook.com/events/358005584906522/) egy kihagyhatatlan lehetőség minden egyetemista számára, ezért élni kell vele! Hiszen csak nyerhetünk!

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *