202107.01
0

Bővül a szakmai gyakorlatok felhozatala a Diákhálózat programjában

in DH/Alma

A DH évről-évre bővíti a cégek listáját, ahol lehetséges szakmai gyakorlatot végezni, és több ezek közül állandó munkahelyet is tud kínálni a náluk gyakorlatozóknak.

A SzakGyak, a Diákhálózat (DH) tanügyi programja idén még több lehetőséget kínál a diákoknak a szakmai gyakorlatra. A program már évek óta biztosít a felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak a nyári hónapokra vagy akár hosszú távra is lehetőséget, hogy tapasztalatot szerezhessenek a DH partnereinél. Idén a diákok ötletei, ajánlásai szerint a SzakGyak kétszer annyi lehetőséget tudott biztosítani az egyetemisták részére, hogy az iskolapadban (vagy a számítógép előtt) tanultakat a gyakorlatban is kamatoztathassák, kapcsolatokat építhessenek és új élményekre, tapasztalatokra tehessenek szert.
A SzakGyak célja, hogy az egyetemisták az egyetemen tanultakat a gyakorlatban is kipróbálhassák, és így „élesben“, az egyetem falain kívül is megtapasztalhassák leendő szakmájuk kihívásait. Az elmúlt év megpróbáltatásai lehetővé tették azt is, hogy egyre több lehetőség legyen az online, távúton is végezhető pozíciókra. A DH évről-évre bővíti a cégek listáját, ahol lehetséges szakmai gyakorlatot végezni, és több ezek közül állandó munkahelyet is tud kínálni a náluk gyakorlatozóknak.

A Diákhálózat idei partnerei, akik örömmel várják a nyár folyamán a jelentkezőket:
A Danube Euroconsulting, s.r.o. várja a társadalom-, gazdaság-, politika- és jogtudományi, nemzetközi tanulmányok, szociológia és egyéb szakos főiskolások/egyetemisták jelentkezését a lelkes.phd@gmail.com címen vagy a +421908936049 telefonszámon.
A Kassai Figyelő lehetőséget kínál az újságírás iránt érdeklődők számára. Írni a szakgyak@diakhalozat.sk e-mail címre lehet, ahova a jelentkezőknek az életrajzukat is szükséges elküldeniük.
Az Artis Centrum és a párkányi Kiwi Fejlesztő Központ is várja a gyakorlatozókat az egész nyár folyamán. Pedagógus, tanító, tanár, gyógypedagógus, pszichológus, logopédus, speciális pedagógus és egyéb képességfejlesztéssel és tehetséggondozással foglalkozó hallgatók jelentkezését várják a szakgyak@diakhalozat.sk címen.
Az AM Business a marketing területén kínál remek lehetőséget a kreatív és csapatjátékos diákoknak, akik az online marketingtől sem riadnak vissza. Jelentkezni a szakgyak@diakhalozat.sk címen lehet, ahova önéletrajzot is várnak a jelentkezőktől.
A dunszt.sk azoknak az egyetemi hallgatóknak biztosít szakmai gyakorlatot, akik otthonosan mozognak az informatika világában. A jelentkezők életrajzát a szakgyak@diakhalozat.sk e-mail címre várják.
A Somorjai Kiskakas óvoda és bölcsőde a júliusi táboraiba várja a szakmai gyakorlatra jelentkezőket. A bölcsőde július 26-tól augusztus 6-ig zárva tart, addig viszont szívesen fogadnak minden érdeklődőt. Jelentkezni a szakgyak@diakhalozat.sk e-mail címen lehet.
A Sine Metu Polgári Társulás a rendezvényszervezés és közösségfejlesztés iránt érdeklődők jelentkezését várja, akik kipróbálnák magukat az online marketing világában, grafikai anyagok készítésében, vagy szívesen részt vennének régészeti ásatásokon és értékmentési projektekben. A náluk végzett gyakorlatot igazolni tudják, így akár kötelező iskolai szakmai gyakorlatként is elfogadtathatod. A jelentkezéshez a szakgyak@diakhalozat.sk címre várják a diákok életrajzát és motivációs levelét.
A Meloratio Speciálpedagógiai Tanácsadó és Oktató Központ a speciálpedagógia, pszichológia, logopédia, óvodai és elemi pedagógia, pedagógia és tanítóképzés iránt érdeklődők számára biztosít gyakorlati lehetőséget Pozsonyban vagy Albáron. A jelentkezéshez életrajz küldése szükséges a szakgyak@diakhalozat.sk címre.
A PZ-CONTRUKT az építészhallgatók jelentkezését várja, akik a jövőben is ezen a területen szeretnének elhelyezkedni. A jelentkezést a szakgyak@diakhalozat.sk e-mail címre várják a jelentkező életrajzával.
A kassai Rovás is szívesen várja a tanulókat, akik marketing terén, programszervezésben vagy a turizmusban szeretnék magukat kipróbálni, vagy csak szeretnének művészettel foglalkozni a nyár folyamán. Az életrajzokat a szakgyak@diakhalozat.sk címre várják.
A Cstudios, s.r.o. a grafika, média és marketing területén kínál lehetőséget a szakmai gyakorlatra, de a programozó hallgatók jelentkezését is szívesen várják a szakgyak@diakhalozat.sk e-mail címre, ahova az önéletrajzukat szükséges elküldeniük az érdeklődőknek.
A FutuReg 4 különböző területen is lehetőséget kínál a diákoknak: kreatív, szervező és kommunikatív gyakornokot keresnek marketing-fundraiser területére; csapatukat bővíteni szeretnék társszerkesztőkkel, cikkírókkal, bloggerekkel, blogszerkesztőkkel és kreatív tartalomgyártókkal; a gyermekjogi aktivizmus iránt érdeklődő jogász vagy jogbojtár, továbbá jogi egyetemi hallgató jelentkezését várják; illetve nem utolsó sorban pszichológus, pedagógus vagy szociális munkás szakon tanuló diákokat keresnek, akik a tanácsadás területén szeretnének tapasztalatot szerezni. Ezenkívül örömmel fogadnak informatikus-webadmint és közgazdász-pályázatírót is. Jelentkezni a FutuReg Facebook oldalán vagy az oz@futureg.sk címen lehet (az e-mail-cím tárgya: FutuReg internship) egy önéletrajz és a témát érintő motivációs levél csatolásával.
A Womanpress a következő pozíciókra hirdet gyakorlati lehetőséget: kreatív szerkesztő, olvasószerkesztő, nyelvi korrektor/lektor, könyvmarketing-menedzser és könyvkiadói titkár. A jelentkezőktől szakmai életrajzot és egy motivációs levelet várnak a szakgyak@diakhalozat.sk e-mail címre.
A Bóna Zoltán Pincészet bormarketing, marketing iránt érdeklődők és olyan szőlész-borászok jelentkezését várja, akik szívesen vennének részt a mindennapi szőlészeti és borászati munkálatokban Bátorkeszin és Fűrön. Az életrajzokat a szakgyak@diakhalozat.sk e-mail címre várják.
Két rádió is várja az érdeklődőket. A Mária Rádió Mirjam gyakornoki pozícióra ad lehetőséget Komáromban, ám lehetséges a feladatok egy részének elvégzése távúton is. Örömmel várják az érdeklődők életrajzát és motivációs levelét a szakgyak@diakhalozat.sk címre. A Pátria Rádió pedig két hírszerkesztői és egy műsorszerkesztő pozíciót kínál. Az életrajzokat és rövid motivációs leveleket ők is a szakgyak@diakhalozat.sk címre várják.

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *