201906.26
0

XXXI. Hallgatói Parlament Prágában került megrendezésre

in Hírek

Idén már 31. alkalommal került megrendezésre a Hallgatói Parlament április 5 és 7 között. Ez alkalommal a cseh fővárosban, Prágában gyűltek össze a Diákhálózat tagszervezetei. A Hallgatói Parlament évente kétszer ülésezik. Ebben a két napban a tagszervezetek, illetve a Diákhálózat elnökségének képviselői megtárgyalják az elmúlt időszak közéleti, kultúrális, oktatásügyi  eseményeit, kérdéseit. Ez alkalommal többek között a köztársaságielnök-válaszatás illetve a Lex DAC is terítékre került.

A gyűlés tisztújítással zárult, amelyen új elnököt avattatott. Ezt a felelőségteljes posztot immáron négy éve Kotiers Róza töltötte be. Az elnöki pozíciót Leczkési Zoltán érdemelte ki, aki megköszönte elődje munkáját és örömmel fogadta jelölését. Az elnök első intézkedése a Himnusz közös éneklése volt, amellyel a már fentebb említett Lex DAC-ra reagált.

A Diákhálózat elnökségének részben megújult névsora: Leczkési Zoltán – elnök, Kabai Tamás – beülgyi alelnök, Pál Ádám – külügyi alelnök,  Rigó Orsolya – gazdasági alelnök, Bugár Zsófia – marketing alelnök,  Czáboczky Szabolcs – sajtóreferens, Csobády Csilla – a Felvidéki Tudományos Diákkonferencia koordinátora, Fodor Péter – a Gímesi Művelődési Tábor főszervezője, Szászi Fanni – a Felsőoktatási Tájékoztató körút koordinátora,  Nagy Csaba – ellenőr, Mihály Dávid – Angolul tanuló falvak koordinátora, Lajos Petronella – a SzakGyak koordinátora, Balog Krisztián – DiNaMit-koordinátor.

Az elnökségből távozott : Kotiers Róza – elnök, Szabó Ádám – belügyi alelnök, Leczkési Zoltán – Angolul tanuló falvak koordinátora. A Diákhálózat új elnöksége és a tagszervezetek képviselői hálás köszönetüket fejezték ki a leköszönők munkájáért.

Kiss Réka

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *