202112.14
0

Idén is megrendezésre kerül az online Felsőoktatási Tájékoztató Körút

in DH/Alma

…január 8-án ismét megvalósul az online FTK. Az esemény egy általános tájékoztatóval veszi kezdetét Facebook live keretein belül 14:00 órától, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az egyetemek működésével és a felvételi rendszerekkel.

A Felsőoktatási Tájékoztató Körút (FTK) minden évben megrendezésre kerül, hogy a Diákhálózat (DH) tagjai eligazítsák a továbbtanulni kívánó magyar diákokat. Ezért a DH már sok éve bejárja a szlovák középiskolákat, így segítve a diákok választását. Az egyetemi rendszerekben való tájékozódás nem mindig egyszerű, a járványhelyzet pedig egyértelműen nem kedvez a leendő gólyáknak.

Az FTK célja, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek Szlovákia, Csehország és Magyarország felsőoktatási és felvételi rendszerébe, megismerkedjenek az egyetemekkel, lakhatási lehetőségekkel és egyéb hasznos információkkal, illetve trükkökkel.
A program a járványhelyzet miatt tavaly csak az online térben tudott megvalósulni. Idén a nyugati intézményeket még sikeresen bejárták a DH tagjai, ám a keleti iskolákat már nem sikerült felkeresni. Ezért január 8-án ismét megvalósul az online FTK. Az esemény egy általános tájékoztatóval veszi kezdetét Facebook live keretein belül 14:00 órától, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az egyetemek működésével és a felvételi rendszerekkel. Ezután 15:00 órától félóránként indulnak a különálló Google Meet-beszélgetések, amelyekben már konkrét egyetemi városokkal kapcsolatban tehetitek fel kérdéseiteket a diákklubok képviselőinek.

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *