202112.22
0

Egyszerű karácsonyi díájváj-projektek sajtkukacoknak

És ha az ajándékozott megtudja, hogy te csináltad saját kezűleg, lesz a tekintetében valamiféle elismerés, pedig te tényleg csak felmelegítetted azt a viaszt, és formába öntötted.

Mivel low-budget és sajtkukac vagyok egy személyben, aki nem bír egy dologra fókuszálni sok ideig, kitaláltam, hogy a távoktatás alatt „díájvájkodok” valamennyi ajándékot előre karácsonyra, így nekem is jobban megy figyelni, és meg is leszek velük bőven az ünnepek előtt.
Először leültem, és gondolkodtam, mi az, amit kivitelezni tudnék, környezettudatos, de közben nem (annyira) porfogó, hanem tényleg hasznos.  Így aztán öt ötletet gyűjtöttem össze:

1.) Fürdőbomba
A fürdőbombákat valahogy eddig mindig a „fensziséggel” asszociáltam, amit néha luxusként megvesz az ember. Otthon azonban sokkal olcsóbb elkészíteni, és egyszerűbb is, mint az ember gondolná. Nem kell hozzá más, csak 50 g szódabikarbóna, 25 g citromsó, 25 g kukoricakeményítő és egy kis kókuszolaj, meg persze olyan illatú olaj, amilyen illatúra szeretnéd. Könnyen összeáll a keverék golyókká, majd pár napig pihentetni kell őket, hogy teljesen megszilárduljanak, úgyhogy ez nem a „leglastminutebb” ötlet.
2.) Gyertya szójaviaszból
A nyár folyamán „upcyclingoltam” pár gyertyát a régi gyertyáim megmaradt viaszából, de kifejezetten erre viaszt még nem vettem hamarabb. (A szójaviaszt egyébként saját készítésű sminkek gyártására is lehet használni, de ezzel még nem próbálkoztam.) Ha maradt ki esetleg üres gyertyaüveg, csak ragassz egy új kanócot az aljára, majd melegítsd fel a viaszt. Az illat itt is az általad választott illatos olajtól függ. (És ha az ajándékozott megtudja, hogy te csináltad saját kezűleg, lesz a tekintetében valamiféle elismerés, pedig te tényleg csak felmelegítetted azt a viaszt, és formába öntötted.)
3.) Mécsestartó
Ha már a gyertyáknál tartunk, mi sem egyszerűbb, mint üvegfestékkel feldíszíteni egy mécsestartót. Én is ezt gondoltam, aztán rájöttem, az a tény, hogy az akrillal és a vízfestékkel viszonylag jól bánok, nem jogosít fel arra, hogy az üvegfesték is rögtön a barátom legyen. Elképzeltem mindenféle gyönyörű mintát, amiket majd ráfestek ezekre, de aztán megelégedtem egy minimalista dizájnnal is.

4.) Teakeverék
Na, ezt emelném ki mind közül. Nem is kell hozzá kifejezetten nagy kézügyesség, és bőven lehet válogatni teakeverék-receptekből az interneten. Én a csomagolásnak egy kisebb befőttesüveget választottam, amit egy madzaggal dekoráltam.
5.) Társasjátékalap
Ezt tartom a legkreatívabb ötletnek idén. Már csináltam ilyet korábban is, egy partijáték lett belőle, viszont ott már ki vannak töltve a mezők, ezeknél pedig nincsenek. Pont ez a lényege: aki kapja, a saját társasjátékát hozhatja létre saját szabályokkal. Nem kell hozzá más, csak egy pár karton és vízfesték.
+1: Írhatunk is!
Ha költő vagy, író vagy, vagy egyiknek se tartod magad, de szeretsz írni, akkor írj! Írj személyre szóló üzenetet, írj verset, írj mesét, írj eposzt vagy családregényt, bármit, amit közel érzel magadhoz. Könnyek és mézeskalács lesz a vége.

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *