202109.24
0

Beszámoló a Klubmozgalmi Nagytalálkozóról: Első nap

in DH/Alma

…elmondható, hogy egy igazán hangulatos első napot tudhattak maguk mögött a szervezők. Valódi generációs találkozó volt a pénteki nap…

Szeptember 17-én, pénteken hosszú tervezés és előkészületek után végre kezdetét vette a Klubmozgalmi Nagytalálkozó Búcson, a Vintop Karkó Panzióban. A Diákhálózat (DH) 30. születésnapja alkalmából megrendezett kétnapos esemény első napja a kora esti órákban egy kerekasztal-beszélgetéssel kezdődött. A beszélgetésben a DH eddigi elnökei közül Lajos P. János, Nagy András, Szakszon Norbert, Bóna Zoltán, Hodossy Katalin és Kocsis Édua tudtak részt venni, és a jelenlegi elnök, Leczkési Zoltán moderálásával zajlott. A régi elnökök nosztalgiáztak, tapasztalatot cseréltek és megosztották egymással és a közönséggel azokat a kihívásokat, amelyekkel a szervezet az elmúlt 30 év alatt találkozott, de a szórakoztató anekdoták sem maradhattak ki a visszaemlékezésekből. Bár a beszélgetésből kiderült, hogy a DH elnöki pozíciójáért sosem kapkodtak a tagok, az exelnökök mégis óriási szeretettel és hálával beszéltek azokról az évekről, mikor betölthették ezt a funkciót.

A kerekasztal-beszélgetés után a Diákhálózat egy meglepetés figyelmességgel készült Varga Leventének, aki nemcsak hogy a Nagytalálkozó hétvégéjén töltötte be 84. életévét, de kitartó munkájának rengeteget köszönhet az ifjúsági klubmozgalom, mivel ő volt az alapítója a prágai Ady Endre Diákkörnek 1957-ben, amely az DH legrégebben működő tagszervezete. Ő volt a kassai Új Nemzedék Ifjúsági Klub elnöke is 1965-1968 között, amely a rá 3 évre megalakuló Fábry Klubbal előszele volt a Kikelet megalakulásának, amely ma a Kassán tanuló diákokat tömöríti. E jeles alkalomból a szervezők egy díjjal is megjutalmazták, hogy méltó módon mondjanak köszönetet a klubmozgalomba fektetett munkájáért.
A születésnapi torta és pár pohár pezsgő elfogyasztása után a pénteki napot egy tízmintás borkóstolóval koronázták a résztvevők a Vintop Karkó bortemplomában. Ezzel a pénteki nap hivatalos programja véget is ért, de a résztvevők még késő éjjelig beszélgettek és ismerkedtek.

Mindent összevetve elmondható, hogy egy igazán hangulatos első napot tudhattak maguk mögött a szervezők. Valódi generációs találkozó volt a pénteki nap, ahol a résztvevők megismerhették a Diákhálózat munkájának egy másik oldalát, a kezdeti kihívásokat vagy épp azokat, amelyek generációktól függetlenül ismétlődnek.

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *