202108.26
0

A Klubmozgalmi Nagytalálkozó programja

in DH/Alma

Ünnepelje Ön is velünk az elmúlt évek ifjúsági klubmozgalmát egész hétvégén vagy a nagytalálkozó központi rendezvényén, a Generációk bálján.

A klubmozgalom múltja előtt tisztelgő nagytalálkozó 2021. szeptember 17-18. között kerül megrendezésre a búcsi Vintop Karkó borászatban. A Diákhálózat (DH) idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, amelynek apropóján a prágai Ady Endre Diákkörrel (AED), a pozsonyi József Attila Ifjúsági Klubbal (JAIK), a nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klubbal (JUGYIK), a brünni Kazinczy Ferenc Diákklubbal (KAFEDIK), a kassai Kikelettel, a budapesti Kaszás Attila Diákkörrel (KAD) és a komáromi Jókai Mór Diákkörrel (JóMóD) közös szervezésben valósít meg egy hiánypótló rendezvényt, ahol az elmúlt évtizedek klubmozgalmistái szorosabb kapcsolatot alakíthatnak ki. 

A Klubmozgalmi Nagytalálkozó első napján, pénteken 18:30-tól egy kerekasztal-beszélgetéssel veszi kezdetét az eseménysorozat. A DH élén tevékenykedő egykori elnökök betekintést engednek az ernyőszervezet alakulásába, fejlődésébe, de nem maradnak majd ki a szórakoztató és tanulságos anekdoták sem.
A nosztalgiaest 21:00 órától egy 10 mintás borkóstolóval folytatódik majd a búcsi Karkó pincészet autentikus bortemplomában.
A nagytalálkozó szombati napján lehetőség nyílik a Klubmozgalom megismerésére korabeli fényképek és tárgyi ereklyék által. A kiállítás megnyitója 14:30-kor veszi kezdetét, és az egész hétvégén szabadon megtekinthető. A tárlat a Nyári Ifjúsági Találkozóktól öleli majd fel a múlt eseményeit egészen a DH-táborokig, így megismerkedhetnek a szervezet történelmével annak alakulásától a közelmúltig.
A szombati nap következő programja 15:00 órától Czáboczky Szabolcs könyvbemutatója lesz, aki az 1948-1992 között tevékenykedő magyar ifjúsági klubmozgalmakról írt hiánypótló kötetet „Kék a sátram, recece – Fejezetek a csehszlovákiai magyar ifjúsági klubmozgalom történeteiből (1948-1992)” címen. A kiállítás és a könyv, bár itt mutatkoznak be először, az elkövetkező évben vándorkiállításként járják majd be az egyes egyetemi városokat.

A hétvége utolsó eseménye a szombat este megvalósuló Generációk bálja 20:00-tól, amely méltó megkoronázása lesz a Klubmozgalmi Nagytalálkozónak, ahogyan az elmúlt éveknek is.
A szervezők mindenkit szeretettel invitálnak az eseményre, aki a diákéveit aktívan, a közösségért fáradhatatlanul dolgozva töltötte. Ez az alkalom nagyszerű lehetőség a generációk találkozására, tapasztalatcserére, nem csak a DH tevékenységében aktívan résztvevők számára, de mindenkinek, aki valamilyen módon bekapcsolódott a szlovákiai magyarság klubmozgalmainak alakulásába.
Ünnepelje Ön is velünk az elmúlt évek ifjúsági klubmozgalmát egész hétvégén vagy a nagytalálkozó központi rendezvényén, a Generációk bálján.
A jegyek az alábbi weboldalon elérhetőek: https://kmnt.diakhalozat.sk/

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *