202108.20
0

Klubmozgalmi nagytalálkozó – 2021. 9. 17-18., Búcs – Vintop Karkó Panzió és Étterem

in Hírek


Kiket várunk

A Diákhálózat és ifjúsági klubjai (AED, KAFEDIK, JAIK, JUGYIK, JóMóD, KAD, Kikelet) első ízben rendezik meg a Klubmozgalmi Nagytalálkozót, amely a több évtizedes múlttal büszkélkedő közösségi hagyományokat kívánja erősíteni. A cél, hogy lehetőséget biztosítsunk a régi baráti társaságok találkozására és a különböző generációk megismerkedésére. Bár a rendezvényt a Diákhálózat és tagszervezetei szervezik, ez távolról sem jelenti, hogy a rendezvényre csak azokat várjuk, akik ezekben a szervezetekben tevékenykedtek. Ez a rendezvény mindenkié, aki diákéveit aktívan, a közösségért dolgozva töltötte, támogatta ebben a diákságot, vagy csak szeretne a rég nem látott barátokkal nosztalgiázni egyet. Az se tántorítson el senkit, ha a klubja már nem aktív vagy sose volt tagja a Diákhálózatnak. Végre itt a lehetőség, hogy megvalósuljon az évek óta tervezett összejövetel.

Program

Szept. 17 (péntek)

18:30 Kerekasztal-beszélgetés – Kerekasztal-beszélgetés a Diákhálózat elnökeivel. A három generáció képviselőit felölelő beszélgetés lehetőséget biztosít majd arra, hogy megfigyeljük az ernyőszervezet fejlődését az elnökök szórakoztató, tanulságos történetein keresztül.

21:00 Borkóstoló – A búcsi Karkó-pincészet autentikus bortemplomában folytatódik az este borkóstolóval, 10 darab mintával és harapnivalókkal.

Szept. 18 (szombat)

14:30 Kiállítás megnyitó – Korabeli fényképekkel és tárgyi ereklyékkel fogunk az időben utazni egészen az első Nyári Ifjúsági Találkozóktól a DH-s táborokig. Az alakulástól a közelmúltig fogunk vonulni az ifjúsági klubok történetében. A kiállítás megtekinthető az egész rendezvény alatt.

15:00 Könyvbemutató – Czáboczky Szabolcs: „Kék a sátram, recece – Fejezetek a csehszlovákiai magyar ifjúsági klubmozgalom történeteiből (1948-1992)”. A szlovákiai magyarság történetének feldolgozása szempontjából hiánypótló mű, lektorálták Dr. habil. Popély Árpád, PhD. és Dr. habil. Mészáros Andor Ákos, PhD.

19:00 Bál kapunyitás – Mivel nincs előre meghatározott ülésrend, kérjük, érkezzenek időben, hogy a szervezők segítségével helyet tudjanak foglalni és időben kezdődhessenek a további programok.

20:00 Generációk bálja – Rendezvénysorozatunk fénypontja és egyben lezárása. A bál része a kétszeri vacsora, tombola, illetve kultúrprogram.

Jegyvásárlás

Jegyek kaphatók az alábbi oldalon szeptember 12-ig:

https://kmnt.diakhalozat.sk/

Miután az előbbi linken regisztrált a rendezvényre, e-mailben megérkezik minden további instrukció a tranzakcióval kapcsolatban.

Szállás

A rendezvényünk helyszínéül szolgáló Vintop Karkó Panzió és Étterem szobái megteltek, viszont további három vendéglátói egység lehetőséget biztosít szállásfoglalásra:

Emese Panzió (Búcs) – Egyéni kedvezményben részesül az, aki a vendéglátót tájékoztatja, hogy a Diákhálózat rendezvényére érkezik. Aki itt foglal szállást, annak lehetősége van megtekinteni a helyi Babamúzeumot is. A panzió honlapja: https://penzionemese.sk/hu/ Elérhetőségek: +421 905 847 530, kontakt@penzionemese.sk

Helén Panzió (Dunamocs) – A Búccsal szomszédos Dunamocson a Helén Panzióban szintén egyéni kedvezményben részesül az, aki a vendéglátót tájékoztatja, hogy a Diákhálózat rendezvényére érkezik. Elérhetőség: Simsik Helén, +421 903 231 864 

Griff Panzió (Bátorkeszi) – A Búccsal szomszédos Bátorkeszin a Griff Panzióban is adott a lehetőség a szállásfoglalásra a vendéglátó által meghatározott árak szerint. Párban érkezők számára ajánljuk elsődlegesen. A panzió honlapja: http://www.griffrestaurant.sk/ Elérhetőségek: +421918601835, +421357797292. info@griffrestaurant.sk

Járványügyi intézkedések

Az eseményen való részvétel feltétele a 48 óránál nem régebbi PCR-teszt, vagy a Szlovákiában vagy Magyarországon elfogadott átoltottságot igazoló dokumentum. Amennyiben egyik igazolást sem mutatja fel elektronikus vagy nyomtatott formában, nem áll módunkban érvényesíteni a jegyét, s beengedni a rendezvényre. 

A döntés miszerint a Klubmozgalmi Nagytalálkozóra csak 48 órás PCR-teszttel vagy átoltottságot igazoló dokumentummal lehet belépni, a szervezőség szubjektív döntése alapján született (természetesen orvosokkal való konzultálás után) és a kormány járványügyi rendeleteitől függetlenül. Az említett feltételek a járványügyi helyzet fényében csak szigorodhatnak, de nem tervezünk rajtuk lazítani amennyiben a rendeletek ezt lehetővé is tennék.

Ha a rendezvény az aktuális járványügyi intézkedések miatt nem valósul meg, három lehetőség közül választhat:

  1. Megtartja a jegyet a jövő évi eseményre (melynek dátumáról e-mailben értesítünk minden vendégünket).
  2. Átváltja a jegyet támogatói jegyre, ezzel is segítve a Diákhálózat munkáját.
  3. Visszaváltja a jegyet, s mi 100%-ban térítjük.

A programváltozás jogát fenntartjuk. Bármilyen kérdés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail címen: belugy@diakhalozat.sk

Dresscode: 

  • Generációk bálja: semi formal (koktélruha, öltöny)
  • További események: nincs meghatározva

Miképpen lehet minket támogatni

Több kérdés érkezett, miként lehet támogatni a Diákhálózat és tagszervezetei munkáját. A Klubmozgalmi Nagytalálkozón lehetőség lesz támogatói jegy megvásárlására, amellyel tetszőleges mértékben támogathatják szervezetünk működését. Ez viszont nem az egyetlen módja hosszútávú támogatásunknak.

Minden évben a jogi, illetve magánszemélyeknek módjukban áll rendelkezniük adójuk 2%-ával, melyet felajánlhatnak a Diákhálózat részére. E forrásból befolyó összeget hosszútávú beruházásokra, a nehéz helyzetbe jutott tagszervezetek kisegítésére és vésztartalékként használjuk. A felajánláshoz dokumentumot az alábbi linken találhatja meg:

Formanyomtatvány letöltése itt.

Végül iratkozzon fel kérjük levelezőlistánkra, ahol évente pár alkalommal értesítjük mi újság velünk, milyen programokkal készülünk. Ezen a csatornán keresztül fogunk segítséget kérni pár programunkkal kapcsolatban is mint például a SzakGyak, melynek keretében vállalkozókat és egyetemistákat próbálunk összekötni szakmai gyakorlat vagy akár hosszútávú munkaviszony céljából. Továbbá, a jövőben célunk aktívabb kapcsolatot tartani az előző generációkkal és programokat szervezni kifejezetten számukra. 

Feliratkozás: https://admin.diakhalozat.sk/email-list/subscribe?handle=dh-alumni

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *