202009.21
2

Megrendezésre került a XXXIV. Hallgatói Parlament

in DH/Alma

A (cseh)szlovákiai magyar klubmozgalom több évtizedes múltja előtt tisztelegve 2021 folyamán különböző projektekkel készülnek a DH-t alkotó diákkörök

A szlovákiai magyar diákklubokat tömörítő szervezet, a Diákhálózat (DH) megtartotta legfelsőbb döntéshozó szerve, a Hallgatói Parlament rendes őszi ülését szeptember 18-20. között. Három ország hét egyetemi városának tagszervezetei képviseltették magukat a találkozón, ahol többek között a DH 30 éves jubillálásáról esett szó. 
A (cseh)szlovákiai magyar klubmozgalom több évtizedes múltja előtt tisztelegve 2021 folyamán különböző projektekkel készülnek a DH-t alkotó diákkörök. A új koronavírus által kialakult járványhelyzet a tagszervezetek mindennapjait és rendezvényeit is befolyásolja, így sajnálatos módon több hagyományos esemény a 2020-2021-es őszi szemeszterben nem fog megrendezésre kerülni. A klubok képviselői saját városukban is megteszik a tőlük telhetőt, hogy a magyar diákok minél hamarabb a szükséges információk által tájékozódva alkalmazkodjanak a fennálló higiéniai intézkedésekhez.
DSC_0291
A Hallgatói Parlamenten részleges tisztújításra is sor került. A jelenlegi elnök, Leczkési Zoltán kétéves mandátuma még nem járt le, így továbbiakban is ő tölti be a Diákhálózat vezetői posztját. Az új elnökség névsora a következő:
Leczkési Zoltán - elnök
Lovász Ákos - belügyi alelnök
Flaska Réka - belügyi alelnök
Nagy Zsolt - külügyi alelnök
Kiss Réka - marketing alelnök, Alma-főszerkesztő
Bodnár Evelin - oktatásügyi alelnök
Horváth Gergely - IT-alelnök
Pongrácz Emma - programkoordinátor
Czáboczky Szabolcs - sajtóreferens
Kelemen Ádám - Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor főszervezője
Csobády Csilla - Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia (FTDK) koordinátora
Lajos Petronella - Szakmai Gyakorlatok (SzakGyak) koordinátora
Panyi Orsolya - Felsőoktatási Tájékoztató Körút koordinátora (nyugat) 
Vanyo Gabriella - Felsőoktatási Tájékoztató Körút koordinátora (kelet)
Balog Krisztián - DiNaMiT-koordinátor
Kocskovics Kitti - ellenőr
Az elmúlt évekhez képest az elnökség struktúrája változott, újabb pozíciók jöttek létre, amiket a DH tagszervezetei legitimáltak szavazás útján. A szervezettől több éves munkát követően köszönt el Szászi Fanni (Felsőoktatási Tájékoztató Körút) és Fodor Péter (Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor főszervezője). A jelenlévők hálás köszönetüket fejezték ki a leköszönő tagok DH-ban kifejtett munkájáért.

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *