202001.29
0

DiNaMit?, avagy “Diákok na mit csináljunk?”

in Hírek

A DiNaMit?, azaz „Diákok, na mit csináljunk?” a középiskolás diákönkormányzatok hatékonyabb működését célzó képzéssorozat. A Diákhálózat által életre hívott, és a TANDEM, n.o. által felkarolt képzés immáron 13. alkalommal került megrendezésre.

A képzéssorozat első része egy hétvégés vezetőképző volt 2019. október 18-20. között, amelyen a középiskolákon működő DÖK-ök vezetői vettek részt, majd ezt követték az egynapos tematikus képzések, melyek már a konkrét iskolákban zajlottak az ott működő DÖK igényei és szükségletei szerint. A hétvégi vezetőképző sajátossága, hogy több középiskola diákjai vesznek rajta részt, köztük DÖK-elnökök és aktív tagok, így a jelenlevők lehetőséget kapnak arra is, hogy tapasztalatot cseréljenek és kapcsolatokat építsenek ki.

Az októberi vezetőképzőn a komáromi Selye János Gimnázium, a Marianum Egyházi Iskolaközpont, az ugyancsak komáromi Ipari Szakközépiskola, a somorjai Madách Imre Gimnázium, a dunaszerdahelyi, valamint az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium keretei között működő DÖK-ök vezetői vettek részt. A diákok élményalapú gyakorlatokon keresztül foglalkoztak olyan témákkal, mint az önismeret, a csoportdinamika, a szervezeti kultúra, a kommunikáció és a projektmenedzsment.  Továbbá praktikus információkat kaptak a diákönkormányzatok szerepéről, valamint saját jogaikról és hatáskörükről is.

Az egynapos képzések a hétvégi vezetőképzőn megszerzett tudásra és készségekre építettek. Miután az egyes DÖK-ök megfogalmazták, melyik témában szeretnének leginkább fejlődni, az ez alapján kapott egynapos személyre szabott fejlesztésen már a DÖK teljes csapata vett részt.

A képzések szakmai hátterét a TANDEM n.o. munkatársai biztosították.

72979591_3070366399701654_8257627058138513408_o

Hataron_megvalosult_a_magyar_kormany_tamogatasaval_bga_alap

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *