201912.09
0

Slow karácsony: fények, zene és fenyőág

Nem baj, ha nem sikerült kisúrolni a ház összes szegletét, ha nem vettél mindenkinek ajándékot, vagy ha íztelen lett a halászlé. Beszélgess a szeretteiddel, látogasd meg őket, nevessetek sokat, éld át teljesen az ünnepet.

Nagyon szeretetteljes, meleg érzés fahéjillattal körbeölelve és egy csillogó aranymasnival átkötve. A karácsony már egyre kevésbé mint hagyomány vagy Jézus születése, inkább mint hangulat van jelen a köztudatban.
Szeretnénk, hogy a különleges pillanatok örökké tartsanak, így mézeskalácstészta módjára átnyújtjuk az ünnepet, novembertől egészen januárig. Azt akarjuk, hogy sokáig tartson, és ne hagyjon el minket ez az édes érzés.

lukas-langrock-nlQ5ShFb2sE-unsplash
Az év utolsó hónapjában a legtöbb emberben megnő a megfelelési kényszer, a stressz és az izgalom. Rengetegszer túlköltekezünk, vagy döntésképtelenül állunk a pláza közepén, és elnyel minket az embertömeg.
Lassítsunk! De hogyan?
Pár gondolat, hogyan készüljünk az ünnepre:


Díszítés:


A legjobb móka, ha közösen díszítjük ki a házunkat, és mindenki hozzátesz a hangulathoz egy kicsit.
Hosszú távra tervezzünk, és ne vegyünk olyan díszeket, amelyek csak egyszer használatosak.
A díszítés nem kötelező! Ne feledjük, attól, hogy idén nem győztétek, még meghitt lehet az ünnep.
A kivágott fenyő legjobb alternatívája a cserepes fenyő vagy a saját kezűleg készített fa”.

thought-catalog-9ySIw-pyQ9o-unsplash (1)
Ajándékok:


Mielőtt nekivetnénk magunkat a vásárlásnak, otthon írjunk egy listát. Így biztosan senki nem marad ki, és az anyagiakkal is kevésbé csúszhatunk el. Írd össze, kiknek szeretnél ajándékot adni, és milyen értékben. Ha van rá lehetőséged, készítsd te magad az ajándékot!
Az internet segítségével már otthonról ki tudjuk választani a megfelelő ajándékokat, utána tudunk nézni, hol a legpénztárcakímélőbb megvenni. Sőt, meg is rendelhetjük.
Nagy családban úgy is megoldhatjátok, hogy mindenki húz egy nevet, és azt a családtagot ajándékozza meg.
Az ajándékcsomagolást úgy tudod környezetbarátabb módon megoldani, ha pl.: újságpapírokat és befestett cipősdobozt, térképeket, WC-papír-gurigákat vagy textilcsomagolást használsz. Így nem keletkezik annyi szemét az ünnepek után.


Lélek:


Az adventi időszakot igyekezzünk már némileg lecsendesedéssel és készüléssel tölteni. Ahhoz, hogy karácsonykor számunkra is megszülessen a kis Jézus, nem eshetünk be szenteste a vacsorára – lelkileg sem.
Igyekezzünk adni, figyeljünk oda egymásra! A béke, a nyugalom és a szeretet nem mászik be a kéményen, nekünk kell megteremtenünk, és ez az ünnep tökéletes ehhez a harmóniához.
Ajándékozd meg magadat is egy kis lecsendesedéssel! Megérdemled.

Untitled

Nem baj, ha nem sikerült kisúrolni a ház összes szegletét, ha nem vettél mindenkinek ajándékot, vagy ha íztelen lett a halászlé. Beszélgess a szeretteiddel, látogasd meg őket, nevessetek sokat, éld át teljesen az ünnepet.

Mákosbejglikben gazdag, meghitt ünnepeket kívánok!☺

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *