201608.17
0

Felhívás: Ösztöndíjas őszi magyarországi részképzés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2016/2017-os tanév őszi szemeszterében. Az ösztöndíjas részképzésre határon túli, köztük szlovák állampolgárságú magyar nemzetiségű egyetemi hallgatók jelentkezhetnek. A pályázati kiírás tartalmát az Emberi Erőforrások Minisztériuma dolgozta ki, és a pályázatot Szlovákiában a Szövetség a Közös Célokért révkomáromi irodája, a Diákhálózat és a Balassi Intézet lebonyolítói közreműködésével hirdeti meg.

A pályázat célja támogatni a szülőföldi értelmiség továbbképzését és utánpótlását. A részképzések biztosításával az EMMI lehetőséget nyújt a határon túli magyar hallgatóknak a magyar nyelven elsajátítható tudásmennyiség kiszélesítéséhez, a tudományos, kutatói tevékenységük folytatásához, illetve elősegíti az anyaországgal folytatott intenzív oktatási-szakmai kapcsolattartást.

A pályázatok beadásának módja és határideje:

1. Pályázni az elektronikus ÜGYFÉLKAPU felületen keresztül lehet***:
2. Az adatlap kitöltését követően a rendszer a pályázó adatait tartalmazó PDF típusú dokumentumot készít, melyet a pályázó az ügyfélkapu felületén a nyomtatványai között talál.
3. A pályázat csak akkor érvényes, ha a pályázó a PDF file-t kinyomtatva és saját kezűleg aláírva postai úton, vagy személyesen benyújtja a kötelezően csatolandó mellékletekkel együtt és határidőig a megjelölt elérhetőségen.
Az elektronikus adatlap a http://sao.bbi.hu felületen keresztüli internetes beküldési határideje 2016. szeptember 8., éjjel 23 óra 59 percig (közép-európai idő /CET/ szerint).
Az elektronikusan már benyújtott adatlap kinyomtatott és aláírt formájának és papír alapú kötelezően csatolandó mellékletek postai beérkezésének és személyes benyújtásának határideje: 2016. szeptember 9., 12.00 óra
A pályázattal kapcsolatos részletes információk és letöltendő dokumentumok (a dokumentumokat rákattintással lehet elérni) :

Befogadó Nyilatkozat           Hivatalos kiírás       Tájékoztató

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *