201604.25
1

SzakGyak pályázati felhívás: Paksi Atomerőmű

Kedves Diáktársaink!

Megérkezett a 2016-os SzakGyak első lehetősége, amelyet a Paksi Atomerőmű biztosít számotokra. Nagy valószínűséggel már mindannyian hallottatok erről a lehetőségről, ha mégsem, gyorsan keressetek a tagszervezetetekben olyan embert, aki már részt vett ezen a gyakorlaton – egészen biztosan van mit mesélnie!

Ha beszámolójuk során kedvet kaptál ahhoz, hogy Te is részese legyél az élménynek, nincs más dolgod, mint jelentkezni! Néhány sorral lejjebb minden szükséges információt megtalálsz, ha bármilyen kérdésed akadna, bátran fordulj a gyakorlat koordinátorához, Bógyi Csillához a szakgyak@diakhalozat.sk címen.

Feltételek és jelentkezés

A Diákhálózat által meghirdetett szakmai gyakorlat alapfeltétele, hogy a jelentkező szlovákiai magyar származású egyetemista legyen, aki a 2015/2016-os akadémiai évben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik valamely egyetem vagy főiskola alap-, mester-, illetve doktori képzésének nappali vagy levelező szakán.

Jelentkezni e-mailben lehet a szakgyak@diakhalozat.sk címen. A tárgy mezőben kérjük, tüntessétek fel a szakmai gyakorlat nevét, amelyre jelentkeztek – jelen esetben: “Paks-jelentkezés”.

A jelentkezésnek tartalmaznia kell:

  • a pontosan kitöltött jelentkezési lapot (ITT érhető el),
  • fényképes önéletrajzot (Europass önéletrajzodat ITT tudod elkészíteni),
  • motivációs levelet,
  • egy igazolást a hallgatói jogviszonyotokról (a formanyomtatványt ITT tudjátok beszerezni),
  • továbbá tüntessétek fel, hogy melyik időpontban szeretnétek a gyakorlaton részt venni (pl: Paksi Atomerőmű – 1. időpont, vagy Paksi Atomerőmű – 2. időpont, esetleg Paksi Atomerőmű – bármelyik időpont. A gyakorlatok pontos dátumait lejjebb találjátok.)

Az önéletrajzokat és a motivációs leveleket néhány esetben a gyakorlatot biztosító partnerünknek is továbbítjuk. A jelentkezést követően válaszlevelet küldünk 48 órán belül. Ha ezt nem kapod meg, kérünk, továbbítsd még egyszer, vagy vedd fel a kapcsolatot a program valamelyik koordinátorával, Bógyi Csillával vagy Kotiers Rebekával.

Az értékelésnél figyelembe vesszük:

  • az önéletrajzot
  • a motivációs levelet
  • nappali vagy levelező tagozaton végzed-e a tanulmányaidat
  • szakodnak megfelelő-e a gyakorlat
  • folytatsz-e tudományos munkát, illetve publikáltál-e bármely (szak)lapban
  • részt vettél-e valamelyik Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencián vagy egyéb szakmai konferencián
  • tevékenykedsz-e valamely diákszervezetben, illetve civil szervezetben (pl. Diákhálózat és tagszervezetei, KIK, Firesz, Csemadok, stb.)
  • részt vettél-e már az előző évek során a SzakGyak-on
  • szükség esetén a tanulmányi átlagot

A jelentkezési határidő letelte után a pályázókat néhány napon belül e-mailben vagy telefonon értesítjük az eredményről. Ezért nagyon fontos, hogy a jelentkezők, a jelentkezés lezárását követő 3-4 napban elérhetőek legyenek!

Pozitív elbírálás esetén a szakmai gyakorlaton résztvevő diák a válaszlevelünkben feltüntetett határidőig köteles banki átutalással befizetni a részvételi díjat a Diákhálózat számlájára: 119938012/0200. Az “Üzenet” mezőbe a résztvevő nevét és a születési dátumát kérjük feltüntetni! Amennyiben a részvételi díj nem lesz befizetve, a pályázó NEM VEHET RÉSZT A GYAKORLATON.

Kik jelentkezhetnek?

A 2 időpontban 6-6 hallgatónak (összesen 12) van lehetősége részt venni a gyakorlaton. A felvidéki diákok mellett erdélyi egyetemisták is részt vesznek majd a gyakorlaton (szintén 6-6 ember).

Elsősorban műszaki szakirányon tanuló egyetemisták jelentkezését várjuk. Fontos, hogy a diákok szakiránya beilleszthető legyen az erőmű szakmai struktúrájába. Fő területek: gépészet, automatizálás, híradástechnika, méréstechnika, fizika, digitális rendszerek, vegyészet, irányítástechnika, villamos szakterület, munkavédelem, karbantartó mérnök, környezetvédelem stb.

Idén lehetőséget kapnak azok a diákok is, akik már voltak SzakGyakon a Paksi Atomerőműben, ám ők csak abban az esetben kapnak pozitív elbírálást, ha nem telik be a 12 hely azokkal a diákokkal, akik az előző években még nem vettek részt a programban.

Költségek

Partnerünk ösztöndíjat biztosít a diákok számára, amely a szállást teljes egészében, az étkezési és szabadidős programok költségét pedig nagy részben fedezi. Otthonról Budapestig, ill. a Budapestről való hazautazás költsége a diákokat terheli (Budapest – Paks útvonalat biztosítják a szervezők).

Időpontok

Első csoport: 2016 július 18-31-ig,

Második csoport: 2016 augusztus 1-14-ig

Részvételi díj: 30 €

!!! FIGYELEM, A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2016. MÁJUS 12. !!!

A 2016-os SzakGyak további lehetőségei folyamatosan kerülnek fel honlapunkra. Érdemes nyitott szemmel járni!

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *