201610.06
0

Tisztújítás volt a Diákhálózatban

A Diákhálózat a hétvége folyamán Rakottyás-majoron tartotta XXVI. Hallgatói Parlamentjét. Az idén 25 éves szervezet őszi rendes ülésén ünnepélyes tisztújításra is sor került.
Szeptember 30. és október 2. között került sor a felsőoktatásban tanuló diákok érdekvédelmével, oktatásával és kulturális életével foglalkozó Diákhálózat Hallgatói Parlamentjének XXVI. rendes ülésére. A Diákhálózat aktivistái Rakottyás-majoron gyűltek össze, hogy megvitassák a szervezet elmúlt fél évének történéseit.

Október 1-jén, szombaton ünnepélyes tisztújításra került sor. A Diákhálózat elnökségének több tagja is lemondott tisztségéről. A leköszönő elnökségi tagok név szerint Bilás Zsuzsanna (kommunikációs és marketing alelnök), Bógyi Csilla (SzakGyak koordinátor), Czímer Gábor (oktatásügyi referens), valamint Keszler Zoltán (a Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor főszervezője). A kommunikációs és marketing alelnöki posztot Gyenge Veronika vette át, a Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor főszervezője ezentúl Fodor Péter, oktatásügyi referensként a továbbiakban Matus Dávid és Tomovič Miriam tevékenykedik majd, a marketing referensi pozícióba pedig Radics Rudolf került. Az újonnan megválasztott elnökségi tagok mindnyájan a nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klub aktív tagjai. Az ellenőri pozíciót a pozsonyi József Attila Ifjúsági Klub elnöke, Cseh Andrea vette át.

A hétvége folyamán az elnökség, illetve a programkoordinátorok beszámoltak féléves munkájukról és a jövőre vonatkozó terveikről. Megvitatásra kerültek a Diákhálózat programjai, valamint közszemlére kerültek a Diákhálózat tagszervezeteinek elmúlt fél éves beszámolói is. Kotiers Róza, a Diákhálózat elnökének beszámolójában helyet kapott a szeptember 21-én ünnepélyes keretek közt megnyitott Pozsonyi Magyar Szakkollégium is. Az elnöknő az szakkollégium bemutatása mellett köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az intézmény létrehozásában.

A Hallgatói Parlamenten a Diákhálózat meghívására részt vett Žiaček Noémi, Gálffy Balázs és Szabó Miklós a pozsonyi Selye János Klub képviseletében. A medikusklub elnöknője beszámolt a szervezet működéséről és annak szakmai sikereiről. Rakottyás-majorra látogatott a hétvégén továbbá a komáromi Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának képviselete is Konkoly Attila és Jakab Csaba személyében. Az újonnan alakult győri Jedlik Ányos Diákkört Csörgey Tímea és Trencsik János képviselte.

A Diákhálózat ezúton is szeretné megköszönni a leköszönő elnökségi tagok és programkoordinátorok áldozatos munkáját és kíván mindnyájuknak további tartalmas, élményekkel teli éveket, az újonnan megválasztott tagoknak pedig kitartást az előttük álló feladatok megoldásához.

kormany tamogatas

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *