201511.28
0

Képzésekkel teli fél évet zárt a Diákhálózat

in Egyéb
Az elmúlt szemeszter mozgalmasan telt szervezetünk számára. A LENDÜLET elnevezésű egy szemesztert átölelő programunk keretén belül 10 helyszínen majd 200 lelkes aktivistánknak nyújtottunk lehetőséget szakmai szemináriumon való részvételre.

A Diákhálózat egyik fő feladatának tartja, hogy hozzájáruljon Felvidék jövőbeli vezetőinek identitásformálásához. Eme feladatát szervezetünk képzések és önkétesei motiválása útján próbálta és mind máig próbálja a lehető legminőségibb módon véghez vinni. A LENDÜLET pont eme erőfeszítéseink gyümölcse, amely több mint száz aktív tagunkat mozgatta meg az elmúlt őszi szemeszterben, és segítette őket abban, hogy növeljék szakértelmüket azon a kultúrszervezői területen, ahol önkéntes munkájukat folytatják, és jó vezető válljék belőlük.
A képzés sorozat már az idei év nyarán elkezdődött. A Gombaszögi Nyári Tábor idillikus környezete tökéletes helyszínként szolgált a fiatal vezető-tanoncok megismerkedéséhez és összekovácsolódásához. Ezt követte a szemeszter kezdetével egy évindító szeminárium és leadership képzés Jablonca községében. A legnagyobb hangsúlyt ezen az 4 napos intenzív képzésen a személyes identitásformálásra és közösségünkre helyeztük. Az egésznapos workshopok olyan kérdések elé állították a résztvevőket, melyek megválaszolása útján kirajzolódtak küldetésük céljai és tevénységük hosszútávú jótékony hatásai közösségük számára. Ezen aspektusok meghatározásában nagy szerepet játszottak hosszútávú partnerunk, a Tandem, n.o. szakembereinek munkája, akik tanácsaikkal segítették az egyes tagszervezetek tagjait.

12132551_966339216740892_7539874750405219139_o

A LENDÜLET harmadik szakaszában a képzés az egyes tagszervezetekhez vándorolt. Minden városban a tagszervezetek elnökségei vezetőképző tréninget tartottak az új tagok számára. Ezek majd 2 hónapon keresztül zajlottak 3 országon keresztül. Az újoncok fő feladata az egyes workshopokon az volt, hogy a tagszervezetet sújtó aktuális problémákra megoldási javaslatokat tegyenek. A képzés ezen szakasza kulcsfontosságú, mivel az utánpótlás minden ifjúsági szervezet tevékenységének elhanyagolhatatlan része, amelyben sok értékes és aktív tagra lelhettünk mint szervezeti, mind szakszervezeti szinten.

A programsorozat talán legnagyobb hozománya a DH-Kisokos elkészítése volt. Ez a kis kézikönyv tartalmazza mind azt a sok tapasztalatot és tanácsot, amelyet a Diákhálózat eddigi elnökségei és tagjai felhalmoztak. Ezek ilyen formában, és kivitelezésben egy olyan “örökség” , amely hasznos segédeszköz lesz a jövő DH-s nemzedékének. Olyan alapvető elnöki és tagszervezeti kötelességek, és feladatok gyűjteménye ez, mely egyenes iránytűként szolgálhat majd minden ifjú vezetőnek.

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *